Mäetaguse vallajuht Tauno Võhmar sattus kriminaaluurimise alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Võhmar.
Tauno Võhmar. Foto: johvi.ee

Riigiprokuratuur käivitas kriminaaluurimise praeguse Mäetaguse vallavanema Tauno Võhmari tegevuse uurimiseks ajal, mil ta töötas Jõhvi vallajuhina, Võhmar endal süüd ei näe.

Riigiprokuratuuri kinnitusel alustati kriminaaluurimist esmaspäeval vastavalt Tartu ringkonnakohtu 29. mai määrusele karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb usalduse kuritarvitamise katset. «Seni kellelegi kahtlustust esitatud pole,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja BNSile.

Põhjarannik kirjutas märtsis, et Võhmari tegevuse uurimiseks kriminaalmenetluse alustamiseks tegi avalduse Jõhvi koalitsioon, kahtlustades teda volituste ületamises. Jutt on OÜga Abakom Invest sõlmitud lepingust, millega toonane Jõhvi vallavanem Võhmar väidetavalt andis garantii, et vald ehitab kontserdimaja lähedusse plaanitud hotellile juurdepääsuteed ning kui ta seda ei tee, on vald kohustatud rajatava taristu kulud katma 64 000 euro ulatuses.

Jõhvi vallavanem Aivar Surva kinnitas märtsis Põhjarannikule, et tõepoolest on leping, kus Võhmar on võtnud vallale selliseid kohustusi, olemas. «Muidugi tuleb sellised asjad volikogul otsustada,» sõnas ta.

Avaldusel, mis esitati Viru ringkonnaprokuratuurile 26. veebruaril, seisid koalitsiooni liikmete Allan Männi, Kaarel Pürgi, Niina Neglasoni ning Teet Enoki allkirjad. Avaldajad taotlesid kriminaalmenetluse algatamist karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust usalduse kuritarvitamise eest.

Võhmar on varem öelnud, et tegemist on 2006. aastast pärit lepinguga, millest kõik olid algusest peale teadlikud. Tema sõnul lähtus see asjaolust, et vallavalitsuse palvel lammutas Abakom Invest oma kuludega naaberkrundil olnud vana ehitise lootuses, et saab selle krundi hiljem ära osta, ent jäi sellest maatükist siiski ilma. Et probleem kohtuväliselt lahendada, nõustus vallavalitsus tulevikus kandma kulutusi kommunikatsioonide rajamiseks samal määral, mis Abakom Invest oli kulutanud vana rajatise lammutamiseks.

Kolmapäeval kinnitas Võhmar taas kord BNSile, et endal süüd ei näe ning kogu 2005. ja 2006. aasta tegevused olid avalikud ning vallavõimu osalised olid kõik sellest teadlikud. «Ei tunne kuidagi, et oleksin kellelegi kahju tekitanud või midagi rikkunud,» ütles Võhmar.

Tema sõnul kavatseb ta jätkata Mäetaguse vallavanemana. «Tundub, et Mäetaguse rahvas mind usaldab. Kui tänapäeval saab igaüks nii kergelt kuriteoteateid kirjutada, siis ei jääkski muud üle, kui igalt poolt tagasi astuda,» ütles Võhmar.

Võhmar valiti Mäetaguse vallajuhiks märtsi keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles