Aab: ravimite käibemaksu tõus süvendab majanduslangust veelgi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo teatas täna pressikonverentsil Vabadussõja võidusamba avamise edasi lükkamiseks.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo teatas täna pressikonverentsil Vabadussõja võidusamba avamise edasi lükkamiseks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Jaak Aab ütles, et peab lubamatuks Reformierakonna kava tõsta ravimite, meditsiiniseadmete ning tehniliste abivahendite käibemaksu.

«Sotsiaaltoetuste äravõtmine ja vähendamine ning pensionide kättesaamise tasustamine piirab niigi rahaliselt vähekindlustatud inimeste võimalusi ravimite ostmiseks,» ütles endine sotsiaalminister Aab.

«Juhul, kui ravimid muutuvad veelgi kallimaks kui nad täna on, pole varsti inimesi, kellele oleks vaja sotsiaaltoetusi ja pensione maksta.»

Aabi sõnul on Eesti elanike tervisenäitajad niigi kordi halvemad kui enamikes Euroopa riikides keskmiselt.

«Kehv tervis piirab aga töötamisvõimalusi,» ütles ta. «Uuringud näitavad, et Eesti majandus maksab elanikkonna kehva tervise eest niigi kõrget hinda. Ravimite, meditsiiniseadmete ning tehniliste abivahendite käibemaksu tõstmisel ei tule me majandussurutisest veel niipea välja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles