Kuressaare sai juubeliaastapäevaks uue lipu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare.
Kuressaare. Foto: SCANPIX

Kuressaare linn tähistas eile 20 aasta möödumist päevast, mil saadi taas omavalitsusüksuse õigused, sel puhul sai Kuressaare uue kujundusega linnalipu, mis varahommikul linnavalitsuse ees pidulikult puhkpillimuusika saatel lipuvardasse tõmmati.

Lipuheiskamisel sõnavõtuga üles astunud volikoguliige Jaan Lember meenutas hetki, mil 1989. aasta 10. detsembril omavalitsuse staatust taotlema asuti, kirjutas Saarte Hääl.

«Ees ootas töö, kus eeskujud puudusid ning seadusandlus oli alles algkooli tasemel, kuid soov oli kindel olla Eestis üks esimesi omavalitsusi,» rääkis Lember.

ENSV ülemnõukogu otsusega astuski Kuressaare 25. septembril 1990. aastal taas omavalitsusüksuse õigustesse, sama aasta 1. oktoobril külastas linna ülemnõukogu delegatsioon eesotsas toonase esimehe Arnold Rüütliga, kes andis raekojas linnavolikogule üle vastava sümboolse tunnistuse ja ühtlasi sai ametiketi kaela tollane linnapea Taivo Lõuk.

Just seda päeva on hakatud pidama Kuressaare kohaliku omavalitsusüksuse sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles