Galerii: kirikule kingiti vaimulikul laulupeol heiskamiseks riigilipp

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Lipu Selts kinkis tänasel Eesti lipu päeval hommikuse Toompea tseremoonia raames Eesti Evangeelsele Luterlikule Kirikule vaimulikul laulupeol heiskamiseks Eesti rahvuslipu.

Lipp kingiti Muusika aastat ja Maarjamaa 800 teema aastat silmas pidades tunnustusena riigilipu väärika kasutamise eest EELK üritustel ja laiemalt. Eesti Lipu Seltsi juhatuse esimees Jüri Trei andis lipu üle EELK piiskop Einar Soonele läkitusega see vaimulikule laulupeole viia.

Varasemalt on Eesti Lipu Selts kinkinud riigilipu oluliste sündmuste eel Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusele ning Eesti Olümpiakomiteele.

Kell 11 õnnistas piiskop Einar Soone EELK Konsistooriumi kabelis kingituseks saadud rahvuslipu.

Eesti Lipu Selts autasustas tseremoonial piiskop Einar Soonet hõbedase lipumärgiga tunnustusena Eesti lipu traditsiooni hoidmise ja väärtustamise eest. 

Kingitud lipp lehvib 4. juulil Tartu lauluväljakul, kui toimub EELK Laulupidu. Ent lippu võib näha juba täna Viljandis, sel pühapäeval Haapsalus ning tulevatel nädalatel Eesti erinevates paikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles