Otepää ja Valga tegid ettepaneku muuta Eesti lipu päev täiemõõduliseks lipupäevaks

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu päeva tähistati Otepääl rongkäigu ja rahvusvärvide heiskamisega.
Eesti lipu päeva tähistati Otepääl rongkäigu ja rahvusvärvide heiskamisega. Foto: Monika Otrokova

Otepää vallavalitsus ja Valga maavalitsus tegid Riigikantseleile ühispöördumise, milles tehakse ettepanek muuta Eesti lipu päev, 4. Juuni, täiemõõduliseks lipupäevaks.

Kui ettepanek peaks teoks saama, tekib lisaks iseseisvuspäevale, võidupühale ja taasiseseisvumispäevale ka 4. juunil elu-, äri- ja büroohoonetele lipu heiskamise kohustus.

«Et kaitsta ja arendada Eesti lipukultuuri ning tugevdada riiklikku identiteedihoiakut rahva hulgas, siis saatsime vastava ettepaneku koos Otepää valla taotlusega edasi peaministrile, valitsuse liikmetele, presidendile ning Riigikogule,» ütles Valga maavanem Margus Lepik.

Pöördumise kohaselt aitab Eesti lipu päeva sätestamine täiemõõduliseks lipupäevaks paremini ja väärikamalt hoida rahvussümboli heiskamise traditsioone, juurutada inimestes isamaalist mõtteviisi ning viia edasi eestlust.

Otepää vallavanema Kalev Lauli sõnul näitab viimaste aastate kogemus, et nii kohustuslikel kui poolametlikel lipupäevadel jätab kodanike poolne lippude heiskamine soovida.

Eesti lipp õnnistati 1884. aasta 4. juunil Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna Otepää kirikumõisas ning see sümboliseerib ettepaneku autorite hinnangul eestlaste vabadusepüüdu ja soovi olla sõltumatu riik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles