Reinsalu: jamad tuleb ära klaarida ja kui vaja, teha väga valusad otsused

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Martin Ilustrumm

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu märkis täna 21 kriminaalse taustaga liikme väljaviskamise järel erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et jamad tuleb ära klaarida ja kui vaja, teha väga valusad otsused. Postimees avaldab Reinsalu kirja täismahus.

Head erakonnakaaslased, vahel tuleb olla teavitajaks headest uudistest, vahel santidest. Poleks uskunud, et mul viimasel nädalal esimehena tuleb tegeleda säherduse inetu jamaga, mis on seotud kriminaalse taustaga inimeste toomisega erakonda.

Kui lugesin tänasest Eesti Päevalehest uudist, et Pärnu piirkond on vastu võtnud erakonda hulga inimesi, kes on kriminaalse minevikuga, tegin hommikul erakonna eestseisusele ettepaneku see seltskond erakonnast välja arvata. Eestseisus toetas seda ettepanekut ühehäälselt ja see otsus on jõustunud.

Teiseks, pean oluliseks, et vastutust kannavad ka inimesed, kes on erakonna mainet kahjustanud ja selliseid isikuid erakonda toonud. Pärnu kriminaalse taustaga inimeste erakonda toomisega seotud Sander Kilk on teatanud ise, et lahkub erakonnast. Palusin aukohtul täna õhtul koguneda ja kogu see jama pulkadeni lahti võtta. Erakonna liikmetel on õigus teada, mis juhtus ja kes vastutab.

Palusin enne suurkogu kontrollida erakonna kantseleil üle kõik uued liikmed. Erakonnas kriminaalse taustaga inimestel kohta ei ole.

Need jamad tuleb ära klaarida ja kui vaja, teha väga valusad otsused. Ma tean, et IRLis annavad tegelikult tooni tublid, targad, töökad, Eesti käekäigu pärast muret tundvad inimesed. Just need inimesed on kõik oodatud ülehomme suurkogule Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles