Fotod: Lääne-Virumaal põles maha heinaküün, kõrval asuv elumaja sai kahjustusi

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaal Vinni vallas Vetiku külas põles maha täna õhtul heinaküün. Tugeva tuule tõttu levisid leegid ka kõrval asuva kahekorrulise elumajani, mis sai kahjustada.

Ida päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus täna kell 19.09 teate, et Vetiku külas Järve tänaval põleb heinaküün ning et küünist 20 meetri kaugusel asuvas loomalaudas on veel loomad sees.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et heinu täis küün põles lahtise leegiga ning kuna tuule suund oli elumajade poole, siis olid heinaküüni põlengu sädemetest süttinud ka elumaja ja kõrvalhoone. Päästetöö juht kutsus sündmuskohale lisajõudu.

Kella 21.46ks olid päästjad kahekordse elumaja tulekahjule pannud piiri. Tules hävis elumaja katus ja ülemise korruse toad, alumine korrus sai suitsu- ja veekahjustusi. Heinaküün hävis tules. Tuli loomalauta ei levinud ja loomad ohtu ei sattunud.

Põlengus hukkunuid ei ole.

Sündmuskohal on päästjad Rakvere, Kunda, Väike-Maarja, Tapa, Kiviõli, Jõgeva ning Aravete päästekomandodest. Samuti on kohale tulnud vabatahtlikud pritsimehed Kadrinast ja Roelast ning Rakvere ja Jõgeva korrapidamisgruppide operatiivkorrapidajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles