Støre ja Paet Norrale ning Eestile julgeolekuohtu ei näe

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet 16. augustil Gori linna kahjustusi vaatamas.
Urmas Paet 16. augustil Gori linna kahjustusi vaatamas. Foto: Reuters / Scanpix

Norra välisminister Jonas Gahr Støre ja Eesti välisminister Urmas Paet kinnitasid täna, et ei näe oma riikidele julgeolekuohtu.

«Ma ei arva, et me peaksime kuidagi Eesti ühiskonnas stressi suurendama, öeldes, et nüüd on otsene oht Eesti julgeolekule suurenenud,» kommenteeris tänasel pressikonverentsil Paet.

Ta tõdes, et Eesti ja Gruusia olukord on väga erinev. «Eesti on NATO ja Euroopa Liidu liige, Eestis ei ole olnud selliseid pingeallikad, mida kahjuks on olnud Gruusias. Neid on kutsutud ka külmutatud konfliktideks,» lausus ta.

Paet sõnas, et Eesti on täiesti kindel, et NATO kui kaitseorganisatsioon on ka täna sama võimekas kui varem ja 5. artikkel NATO põhikirjas kehtib.

«Ma ei tunneta ohtu Norrale,» ütles Jonas Gahr Støre.

Ta märkis, et nii Eesti kui Norra on Venemaa naabrid, samas Norra on Venemaaga rahus elanud 1000 aastat. «Meil on Venemaaga oma lugu, mis on vähem dramaatiline kui Eesti oma,» lisas ta.

Ta nentis, et kõik riigid toovad oma kogemuse NATOsse kaasa ja seal jagatakse neid kogemusi. «Alliansi tugevuseks on see, et me töötame konsensuse suunas,» nentis ta.

Norra välisminister saabus täna Eestisse töövisiidile. Tallinnast siirdub välisminister Støre edasi Pärnusse, et osaleda seal toimuval Põhja- ja Baltimaade välisministrite kohtumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles