Ringkonnakohus vaeb pedofiili süüasja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rohumets alias Elukas
Jaanus Rohumets alias Elukas Foto: Politsei

Tallinna ringkonnakohus arutab homme kinniste uste taga 17 aasta jooksul laste seksuaalses kuritarvitamises süüdistatava, netikeskkondades end nime all Elukas esitlenud Jaanus Rohumetsa kriminaalasja.

34-aastase Rohumetsa süüasjas langetatud kohtuotsuse vaidlustasid nii advokaat kui prokurör, kes ei ole rahul mehele mõistetud kaheksa-aastase vanglakaristusega, vahendas ERR Uudised.

Põhja ringkonnaprokurör Saskia Kask taotleb ringkonnakohtult Rohumetsa süüdimõistmist kogu süüdistuse ulatuses ning talle 10-aastase vanglakaristuse määramist.

Vandeadvokaat Rein Kiviloo taotleb oma kaitsealuse 1993. aasta kuriteoepisoodide aegunuks tunnistamist ning sellest tulenevalt ka tema karistuse leevendamist.

Mai lõpus mõistis Harju maakohus Rohumetsa süüdi peaaegu kogu süüdistuse ulatuses ning karistas teda kaheksa-aastase vangistusega, kohus luges Rohumetsa süüdistusest aegunuks 1992. aastal toimepandud teise astme kuriteod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles