Pikanäpumehed tühjendasid mitmekümne kontserdikülastaja taskud

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armin van Buuren New Yorkis. 2014.
Armin van Buuren New Yorkis. 2014. Foto: SCANPIX

Politsei poole on pöördunud paarkümmend inimest, kellelt varastati eelmisel nädalal Tallinna lauluväljakul toimunud tantsumuusika staari Armin van Buureni show'  ajal mobiiltelefon.

Ida-Harju politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Veronika Ehrenbuschi sõnul võis olla taskuvaraste ohvreid rohkem.

Ehrenbusch märkis, et neile teadaolevalt pole viimase nelja aasta jooksul lauluväljakul toimunud suurüritustel nii suurel hulgal vargusi toime pandud.

Politsei soovitab kõigil, kes varguse ohvriks langesid, esitada korrakaitsjatele vastavasisuline avaldus, mida saab teha nii internetis kui ka jaoskonda kohale tulles.

«Hetkel töötab politsei aktiivselt selle nimel, et telefonid varastanud inimesed üles leida,» lausus Ehrenbusch ning lisas, et esialgse info põhjal on alust arvata, et tegemist oli organiseeritud grupi või gruppidega ning et hetkel tegeletakse selle versiooni kontrollimisega.

Politseil on õigus varastatud asi eelmisele omanikule tagastada

Politsei soovib inimestele südamele panna, et kasutatud telefoni ostes veenduksid nad täielikult, et müüdav pole varastatud. Kahtlusi peaks äratama see, kui telefoni müüakse turu keskmisest märksa odavama hinnaga, müüja ei suuda veenvalt selgitada, kust, millal ja mis hinnaga ta mobiili ostis ning telefoniga ei tule kaasa näiteks laadijat või muid esemeid, mis uue seadme ostuga kaasnevad.

Varastatud asju ostes toetatakse kuritegevust ja sellega antakse varastele selge signaal, et nad saavad ebaausal teel omandatud asjad maha müüa ning see omakorda ajendab neid jälle vargile minema.

Lõpuks võib varastatud telefoni ostnud inimene jääda ilma nii oma mobiilist kui ka rahast, sest politseil on õigus varastatud asi eelmisele omanikule tagastada.

Et avalikul üritusel mitte mobiilivarga ohvriks langeda, tasub oma telefon hoida rinnataskus ning hea oleks, kui see tasku käiks lukus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles