Läti politoloog: üllatav oli ZaPTšELi läbikukkumine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusts Brigmanis (roheliste ja talunike liit) ja Valdis Dombrovskis (Ühtsus) pressikonverentsil.
Augusts Brigmanis (roheliste ja talunike liit) ja Valdis Dombrovskis (Ühtsus) pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Läti parlamendivalimiste tulemused olid küllaltki ootuspärased, peamiseks üllatuseks oli aga partei Inimõiguste Eest Ühtses Lätis (venekeelse abreviatuuriga ZaPTšEL) ilmne läbikukkumine, leiab politoloog Filipp Rajevski.

«Oli ette arvata, et vaevalt kogub ZaPTšEL palju hääli, kuid vaevalt suutis keegi prognoosida nende seekordset tulemust – kõigest 1,5 protsendi ümber häälte koguarvust – see oli praeguste valimiste peamine üllatus,» rääkis Rajevski ERR Uudistele.

Politoloogi sõnul esines nendel valimistel väga edukalt Roheliste ja Talunike Liit (RTL), mis kogus palju hääli ja saavutasid eriti edu Riias, mida ajalooliselt nende regiooniks ei peeta.

Politoloog rääkis, et erakonna Kooskõla keskus šansid valitsuskoalitsiooni liikmeks saada on praktiliselt võrdsed nulliga.

Rajevski sõnul võivad Ühtsus ja RTL vabalt moodustada koalitsiooni kahekesi, kuid nad võivad ka võtta selle kolmandaks liikmeks valimisliidu Kõik Lätile! - Isamaale ja Vabadusele/LNNK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles