Jeb Bush külastab järgmisel nädalal Eestit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush.
Jeb Bush. Foto: Elise Amendola/AP

Üks USA vabariiklaste tõenäolistest presidendikandidaatidest Jeb Bush külastab järgmisel nädalal Eestit ning kohtub mitteametlikult presidendi, peaministri ja välisministriga.

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu ütles BNS-ile, et Jeb Bush tuleb Eestisse järgmise nädala reedel ning lahkub laupäeval. «Tegemist on eravisiidiga, mille pearõhk on Eesti saavutustel IT-alal,» sõnas Stoicescu.

Jeb Bush kohtub mitteametlikult president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ning välisminister Keit Pentus-Rosimannusega.

Ka külastab ta e-Estonia showroomi ja NATO küberkaitse koostöökeskust.

Jeb Bush osaleb ka kaitseuuringute keskuses korraldatud ümarlaual, mis on pühendatud atlandiülestele julgeolekuküsimustele. Stoicescu sõnul võtavad ümarlauast osa Eesti, Läti ja Leedu kõrged esindajad.

Stoicescu sõnul külastab Jeb Bush Eestit kaitseuuringute keskuse kutsel, et tugevadada atlandiüleseid sidemeid ning paremini valgustada siinse regiooni julgeolekuprobleeme USA-le.

Enne Eestit külastab Jeb Bush Saksamaad ja Poolat.

Bush avab oma kampaania 15. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles