Sepper: Eesti erakonnad on valmis sookvoote rakendama

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Sepper
Mari-Liis Sepper Foto: sotsiaalministeerium

Eesti erakonnad suhtuvad sookvootidesse positiivselt ning on valmis neid valimistel järgima, arvab vastne soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper.

«Ma arvan, et parteid on täitsa valmis oma nimekirjades juba vabatahtlikult kvooti kasutama,» ütles Mari-Liis Sepper ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», vahendas ERRi uudisteportaal. Sepperi sõnul tuleks Eestis seda küsimust esialgu rahulikult arutada.

Üle-eelmistel valimistel tõstatasid mõned erakonnad küsimuse, et esimese kümne kandidaadi seas võiks sooline jagunemine olla enam-vähem võrdne.

«Võib-olla Eestis võiks alustada sellest, et me arutame ja need kes soovivad seda teha, need teevad ja mitte kohe seda seadusega kehtestada,» rääkis volinik.

Tema sõnul ei tähenda sookvoodid seda, et teatud tööalal peab töötama vähemalt 40 protsenti mõlemast soost isikuid. Kvoodid on Sepperi sõnul teatud Euroopa riikides kasutusel valitavates kogudes, komisjonides ja muudes institutsioonides, mille otsused on legitiimsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles