Ojuland: Kremli surve Lätile oli suur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti valimised.
Läti valimised. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojuland ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et Läti parlamendivalimiste tulemus on positiivne ja peaksime olema õnnelikud, et meie naaber on saanud stabiilsuse eelduse.

Nädalavahetusel Lätis toimunud valimised võitis peaminister Valdis Dombrovskise paremtsentristlik blokk Ühtsus. Ojuland ütles, et see tulemus annab kindluse, et Läti läheb edasi euroopalikku teed mööda ja majandus suudetakse viia tasemele, mis võimaldab ka Lätis euro kasutusele võtta.

Valimiste eel avaldatud küsitlused ja analüüsid näitasid aga, et valimised võidab hoopis peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindav ühendus Üksmeele Keskus. Ojuland märkis, et sellised arvamused võisid olla kallutatud ja arvamusküsitlused võisid olla liialt Riia-kesksed.

Ojuland lisas, et Kremli surve Lätile on olnud võrreldamatult suurem kui meil siin Eestis. Ta lisas, et tema hinnangul on Eesti demokraatia nii küps, et rahvusel põhinevaid erakondi ei teki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles