Tsahkna: IRL peab vabanema poliitilistest manipuleerimistest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhiks pürgiva Margus Tsahkna sõnul tuleb erakonnal astuda otsustavaid samme, et leida taas üles vajalik sisedemokraatia ja vabaneda poliitilistest manipuleerimistest.

«Täna on see päev, kui peame vaatama erakonnana peeglisse. Oleme raskes olukorras. Mind teeb eriti murelikuks, et oleme teatud mõttes väärtuskriisis,» rääkis Tsahkna IRL-i suurkogul.

Ta tõdes, et IRL on kaotanud valimistel toetust. «Aga ma tuletan meelde, et meil on olemas meie väärtused ja maailmavaade. Enne, kui me saame minna edasi, peame saama korda asjad enda sees,» rääkis Tsahkna.

Tema sõnul peab IRL meenutama oma kunagist loosungit «Plats puhtaks!». Tsahkna sõnul peab IRL lööma platsi puhtaks poliitilisest manipuleerimistest, ebaausatest võtetest ning poliittehnoloogiast, mis on varjutanud erakonna näo.

«See töö ei ole kerge, aga koos saame hakkama. Olen kindel, et järgmine suurkogu, mis koguneb palju varem kui kahe aasta pärast, viib läbi põhikirjamuudatused, mis aitavad kaasa sisedemokraatiale,» ütles Tsahkna.

Tema sõnul on IRL-il vastutus Eesti ees. «Meie ainus ülesanne on teenida Eestit. Meie ülesanne pole jagada võimu, ametikohti sõpradele. Seepärast peame tõusma Eesti poliitikas tegelikke otsuseid tegevaks erakonnaks,» rõhutas Tsahkna.

Tema sõnul peab just IRL määrama valitsuse kursi. «Meie oleme otsustajaks, kas Eestil on isamaaline valitsus või mitte. Ilma meieta pole see võimalik,» ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles