Eesti Loomakaitse Liit alustab uuesti tegevust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Valner on juba aastaid aktiivselt loomade väärkohtlemise vastu võidelnud.
Heiki Valner on juba aastaid aktiivselt loomade väärkohtlemise vastu võidelnud. Foto: Peeter Langovits

Tänasel rahvusvahelisel loomakaitsepäeval saab jalad alla juba 1929. aastal asutatud Eesti Loomakaitse Liidu õigusjärglane.

MTÜ Eesti Loomakaitse Liidu peamiseks eesmärgiks on avalikes huvides loomade kaitsmine ja heaolu edendamine, lähtudes loomade heaolu tagavatest õigusaktidest ning loomakaitse ja halastuse põhimõtetest.

Aktiivse loomakaitsja ja Eesti Loomakaitse Seltsi eestvedaja Heiki Valneri sõnul on rõõm tõdeda, et liidu taasasutajate hulgas on ka Märt Ots, kelle vanaisa oli tegev 1929. aastal asutatud liidus.

Loomakaitse liidu taasasutajateks on zooloog Aleksei Turovski, poliitik ja endine riigiametnik Andres Anvelt, loomaarst Andrus Joost, poliitik ja näitleja Elle Kull, Eesti Loomakaitse Seltsi üks eestvedajaist ja tuntud telenägu Heiki Valner, Tallinna linnaametnik ja endine politseijuht Kalle Klandorf, Tallinna Tehnikaülikooli teadur Katrin Idla, näitekirjanik ja Eesti Lastekaitse Liidu aktiivne liige Loone Ots, poliitik ja karikaturist-publitsist Marek Strandberg, bioloog ja poliitik Mart Jüssi, kultuuritegelane Mart Sander, konkurentsiameti peadirektor Märt Ots, Eesti Loomakaitse Seltsi juristid Pille Tees ja Piret Tees, Tallinna Loomade Varjupaiga arendusjuht Rein Kikerpill, Varjupaikade MTÜ asutaja ja juht Triinu Priks ning poliitik ja Euroopa Parlamendi liige Tunne Väldo Kelam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles