Harjumaal Anija vallas on ulatuslik metsapõleng

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul puhkes metsatulekahju Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas, kus viimastel andmetel põles mets 21 ha ulatuses.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 11.09, kus helistaja Mustjõe külast teatas, et kuskilt tuleb paksu suitsu. Põlengu kohta andis info ka Tartusse lennanud PPA kopter, mille abil täpsustati põlengu täpne asukoht.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus esialgse luure põhjal, et põles ca üheksa hektari ulatuses metsa, tule levikut soodustas tugev tuul. Samal ajal alustati kustutustöid ja tule leviku piiramist maismaalt.

Sündmusele oli kaasatud ka PPA kopter, kes tegi luuret ning kustutustöid õhust, millega suudeti tulekahju nähtavad ja kiirelt levivad leegid kontrolli alla saada. Sel hetkel oli põlengu ala ca 21 hektaril. Kopter on praegu tööd lõpetanud ning nii kutselised kui vabatahtlikud päästjad on voolikuliinide ja liikurvahenditega metsas järelkustutust tegemas.

Anija metsatulekahju lokaliseeriti kell 17.50. Päästetööde juhi hinnangul likvideeritakse põleng homme, 8. juuni õhtuks.

Tulekahju on kustutamas päästemeeskonnad Kehra, Lasnamäe, Aravete, Assaku, Keila, Lilleküla ja Rakvere komandodest, Aegviidu ja Kuusalu vabatahtlikud päästjad ning päästetöid juhivad Harjumaa operatiivkorrapidajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles