Kuressaares tapeti mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalal leiti Saaremaal Kuressaares asuvast korterist meesterahva surnukeha.

Lääne prefektuuri teatel leiti 4. juunil kella 23 ajal Kuressaares Suur-Sadama tänaval korterist 37-aastase mehe vägivalla tundemärkidega surnukeha.

Prokuratuuri pressinõuniku Kadri Tammai sõnul ei ole sündmusega seoses praegu ühtegi kahtlusalust tuvastatud, sest ka surma põhjus ei ole veel täpselt teada. Ta selgitas, et mehel on küll teatavad välised vägivalla tundemärgid, aga mille tagajärjel surm saabus, peab ekspertiis välja selgitama.

Politsei on asjaolude väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist, mille tagajärjel on saabunud surm. Süüdimõistmisel karistatakse sellise teo eest nelja kuni 12 aasta pikkuse vangistusega.

«See on liig, minu korter ja laip seal...»

Portaal Saarlane.ee kirjutab, et tapetu leiti Kuressaare legendaarse punkari Martin Toomistu alias Trapetsi korterist. «Ise ma seal pidevalt ei ela, aga sõber tuli mind sealt otsima ja ema toas komistas ta laiba otsa,» lausus Toomistu portaalile.

«Olen elus igasuguseid asju näinud ja elu erinevatest vaatevinklitest näinud, aga see teade lõi mind küll pahviks,» tõdes ta. «See on liig, minu korter ja laip seal... Sõber helistas ja ütles, et sul on laip kodus.»

Mehe ema on hooldekodus ja kedagi korteris polnud. Uks lukus ei olnud, ainsaks takistuseks sissepääsemisel oli vaid ukse vahele topitud paberileht.

«Meest oli minu teada kõvasti pekstud ja siis minu korterisse lohistatud. Tema müts ja püksirihm vedelesid minu toas. Jääb mulje nagu oleks keegi tahtnud mind süüdlaseks lavastada, aga ma polnud kodus juba pikemat aega käinud,» rääkis Toomistu.

Ta tunnistas, et surnud meest ta tundis, kuid tegu polnud sõbra vaid teretuttavaga. «Helistasin teadet kuuldes miilitsasse, nad kutsusid mind sündmuskohale välja. Surnukeha ma ise ei näinud, aga kuna olin vindine, viidi mind kainestusmajja plate peale,» lisas ta.

Ta arvas, et poleks ise võib-olla surnukeha niipeagi avastanud, sest käib korteris harva ega satu üldse ema tuppa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles