USA õhurünnakus sai surma Saudi Araabia tagaotsitud islamist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saad Mohammed al-Shihri
Saad Mohammed al-Shihri Foto: SCANPIX

USA väed tapsid Afganistanis aset leidnud õhurünnakuga ka Saudi Araabias tagaotsitava islamistliku võitleja Saad Mohammed al-Shihri, vahendab päevalehe Al-Hayati teadet uudistevõrk AFP.


Lehe kohaselt sai Shihri surma, kui USA andis õhulöögi Al-Qaeda liikmete kohtumisele. Islamistide relvastus- ja väljaõppeeksperdiks peetud Shihri seisis Saudi Araabia 36 tagaotsituima isiku nimekirja 34. kohal.

Infot kinnitas ka Shihri ema, kelle sõnul võttis temaga ühendust tundmatu, kes informeeris teda aastaid Afganistanis viibinud poja surmast.

Tema teise poja Yussefi tabasid USA väed Afganistani sõja alguses sealt elusalt ja saatsid ta kuueks aastaks Kuubale Cuantanamo vanglasse. Pärast vabanemist 2007. aastal liitus Yussef Al- Qaedaga Jeemenis ning 2009. aastal tapsid Saudi enda julgeolekujõud ta riigi lõunaosas.

Al-Qaeda Jeemeni harus on siiani tegev kolmas vend Abdel Majid.

NATO teatel tapeti 18. septembri õhurünnakuga Kunari provintsis Al-Qaeda komandör Abdallah Umar al-Qurasyshi, lõhkeaineekspert Abu Atta al Kuwaiti ning mitu araabia päritolu võõrvõitlejat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles