Juurdlus ei tuvastanud ajateenija vigastuses kellegi süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulipilduja
Kuulipilduja Foto: Toomas Huik

Märtsis sai väljaõppe käigus kuulipilduja lasust vigastada ajateenija, sõjaväepolitsei juurdlus ei tuvastanud juhtumis kellegi süüd.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja ütles BNSile, et sõjaväepolitsei läbi viidud juurdlus ei tuvastanud tänavu märtsis kuulipilduja kuulist haavata saanud ajateenija juhtumis kellelegi süülist tegevust või ohutusnõuete rikkumist ning tegemist oli õnnetusega. Ka selgus juurdluse käigus, et relv oli töökorras.

Sirgala harjutusalal sai märtsi alguses väljaõppe käigus vigastada 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii ajateenija. Kolmepäevase laskelaagri raames toimusid tankitõrjejao kombineeritud lahinglaskmised, kus kasutati ka kuulipildujat MG3. Relvast laskmisel kuulipilduri abi õlalt tuli vintraua esiosa toetav harkjalg oma kinnitusest lahti, mille tulemusel kuulipilduja libises ning üks rauast väljunud kuul riivas kuulipildujat õlal hoidnud ajateenija õlga.

Õppust toetanud meedik andis sõdurile kohapeal kiirelt esmaabi ning seejärel toimetas kiirabi kannatanu haiglasse. Sõduri elu ohtu ei sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles