Endine kõrge riigiametnik eitas taas altkäemaksu võtmist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Razumovski eitas kohtus altkäemaksu võtmist..
Vladimir Razumovski eitas kohtus altkäemaksu võtmist.. Foto: Peeter Langovits.

Endine veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Vladimir Razumovski ei tunnistanud end ka täna Harju maakohtus altkäemaksu võtmises süüdi.


Samuti eitas süüd 9 altkäemaksu andmises ja vahendamises süüdistatavat eraisikut ja viis altkäemakus andmises süüdistatavat äriühingut, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Postimees.ee'le.

Nagu aprillis nii ka nüüd tunnistas end osaliselt süüdi vaid altkäemaksu vahendamises süüdistatav Viktor Rasskazov (53).

Homme jätkub protsess tunnistajate kuulamisega. Järgmised istungid on neljapäeval ning 7., 8., 13., 14., 15. ja 16. oktoobril.

Tänavu märtsis alanud protsess lükati alguses rahvakohtuniku vahetumise tõttu järgmise aasta veebruarisse, kui tõsteti pärast uue rahvakohtuniku leidmist ümber eelmainitud kuupäevadele.

Uue rahvakohtuniku kaasamine kriminaalasja kohtulikku uurimisse tähendas kohtule juba alustatud kohtuliku uurimise uuesti alustamist.

Riigiprokurör Triin Bergmann süüdistab endist VTA peadirektori asetäitjat selles, et Vladimir Razumovski nõudis oma venna ja ühe ekspediteerimisteenust pakkuva firma töötaja kaudu külmutatud kala Venemaale ja Ukrainasse eksportivatelt firmadelt korduvalt altkäemaksu termosvagunite kasutamise eest.

Külmutatud kala vedamine termosvagunitega oli vastuolus õigusaktidega.

Võimaluse eest transportida kaupa külmvagunite asemel termosvagunites nõudis süüdistatav väidetavalt altkäemaksu summas 100 USD Venemaale ja 200 USD Ukrainasse minevate vagunite eest.

Eeluurimisinfo kohaselt sai Razumovski 2004. aasta oktoobrist kuni 2005.
aasta märtsini altkäemaksuna 23 330 USA dollarit.

Selle raha eest võimaldati külmutatud kala vedu Venemaale ja Ukrainasse 146 termosvaguniga.

Lisaks Razumovskile astusid antud protsessis kohtu ette Andrei Razumovski, Viktor Rasskazov, Eduard Baranin, Vladimir Baranin, Sergei Zelentsov, Andrei Sokolov, Rainer Paks, Vladimir Pastušenko ja Dmitri Matvejev, samuti viis äriühingut.

Loe lisa!
Razumovski protsess jätkub siiski septembris
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles