Aaviksoo lahkus IRList

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo 22. mai pressikonverentsil, mil teatati, et temast saab TTÜ uus rektor.
Jaak Aaviksoo 22. mai pressikonverentsil, mil teatati, et temast saab TTÜ uus rektor. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) rektori valimised võitnud Jaak Aaviksoo lahkus Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL).

Äriregistri andmeil lõppes Aaviksoo liikmelisus IRLis laupäeval. Riigikogu IRLi fraktsiooni ametnik Heleri Pent ütles BNSile, et vaatamata parteist lahkumisele jätkab Aaviksoo esialgu riigikogu fraktsiooni liikmena.

TTÜ saadab kuratooriumi 22. mai koosolekul antud rektori valimise hääletussedelid Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti ekspertiisi, sest kuratooriumi esimehe Sandor Liive sõnul on neli kuratooriumi liiget esitanud tõsiseid kahtlustusi kolleegide ja TTÜ töötajate suhtes.

Kolmapäeval sai TTÜ rektori valimise komisjon kuratooriumi neljalt liikmelt avalduse kontrollida rektori valimise hääletustulemusi. Komisjon kontrollis hääletussedeleid ja kuulas ära häältelugemiskomisjoni selgitused. Komisjon sai kinnitust, et 22. mail hääletas rektori valimiste otsustavas viiendas voorus Jaak Aaviksoo poolt 11st kuratooriumi liikmest kaheksa liiget, vastu oli kolm. Kuratooriumi koosolekul 22. mail toimus häältelugemine avalikult kõigi kuratooriumi liikmete ees. Kohapeal keegi kuratooriumi liikmetest pretensioone hääletamis- ega häältelugemisprotseduuri kohta ei esitanud. Hääletus kuratooriumis oli salajane.

Kuratoorium kinnitab uue rektori ametisse 22. juuniks, kui TTÜ nõukogu kuu aja jooksul oma seadusejärgset vetoõigust ei kasuta. 41-liikmeline nõukogu koosneb TTÜ õppejõududest, töötajatest ja üliõpilastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles