Heiti Hääl nõustus hääletussedelite ekspertiisiga vaid tingimuslikult

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Hääl
Heiti Hääl Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi TTÜ teatel andsid kõik tehnikaülikooli rektori valimistel osalenud kuratooriumi liikmed oma nõusoleku hääletussedelite saatmiseks ekspertiisi, on üks nõusolek antud siiski vaid tingimuslikult.

Tingimusliku nõusoleku andis reede õhtul Heiti Hääl, kes on üks neljast rektorivalimiste tulemused vaidlustanud kuratooriumi liikmest: «Loomulikult ei ole mina see ainus, kes ekspertiisist keeldub, kuid selle nõusoleku annan ma tingimuslikult,» kirjutas ERR-i uudisteportaali andmetel Hääl kuratooriumi liikmetele saadetud kirjas.

«Olles nüüd õhtul pidanud veidi aru oma juristist vennaga, kaldun arvama, et juriidiliselt peaksime sellele ekspertiisile eelnevalt kuulutama valimise senise tulemuse kehtetuks, seejärel selgitama välja, kes on eksinud või valetab ning lõpuks korraldama uue salajase hääletuse rektori valimiseks,» selgitas Hääl.

«Kogu see protsess oma neljanda nn proovivooru ja viienda korduskatsega on niikuinii veidi konarliku legitiimsusega, halvast maitsest rääkimata,» lõpetas Hääl oma sõnavõtu.

Lisaks on Hääle hinnangul saladuse mõiste Tallinna Tehnikaülikoolis liiga lai ning seetõttu ei pruugi «salajase hääletuse» korraldamine üldse võimalikuks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles