Topeltkodakondsuse lubamises pole sisuliste aruteludeni jõutud

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass
Eesti pass Foto: Raigo Pajula

Välisminister Keit-Pentus Rosimannus ütles eile New Yorgis Eesti kooli külastades, et kui praegu Eestis kehtiva seaduse järgi peab laps täisealiseks saamisel valima vaid ühe kodakondsuse, siis tulevikus see nii ei peaks olema.

Kui Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid on samuti seda meelt, et topeltkodakondsus peaks olema sünnijärgselt lubatud, siis Isamaa ja Res Publica Liit näeb selles aga julgeolekuohtu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat».

«Loomulikult tuleks kaaluda tõsiselt nende muudatuste tegemist ja läbi arutada, millised on kohustused, millised on õigused, millises osas me teeme erandeid, millal mitte,» arvas Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps.

Isamaa ja Res Publica Liidu liige Mart Nutt märkis:«Põhimõtteliselt, kui Eesti seadustaks mitte ainult sünnijärgsetele, vaid kõigile mitmikkodakondsuse võimaluse, siis potentsiaalselt võiks Eestis olla olukord, kus kolmandik rahvastikust on mitme kodakondsusega ja see oleks kindlasti probleem.»

«Siis (topeltkodakonduse lubamise korral - toim) me ju teame näiteks, et tegemist on Vene-Eesti kodanikuga ja kui me hakkame piiranguid panema, siis me teame, et meil elab kuskil üks Eesti kodanik, aga see, et tal on kuskil sahvrisse ära peidetud pass ja sellega kaasnevad, ei tea, mis mõtted peas, mis ei ole üldse nii lojaalsed Eesti riigi suhtes, see on alati palju hullem,» kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige Andres Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles