Ministeerium: Narva kultuurikoostöö Leningradi oblastiga pole probleem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva ja Jaanilinna linnusele
Vaade Narva ja Jaanilinna linnusele Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Kultuuriministeeriumi jaoks pole Narva kultuurikoostöö Leningradi oblastiga probleem.

«Narva päev ja rahvusvaheline kaasaegse kunsti festival «Sõpruse sild» on toimunud Narvas Vene Föderatsiooni toetusel ja Peterburis asuva Balti Maja kaastegevusel. Sel aastal toimus festival juba neljandat korda, korraldajaks on Narva linnavalitsus,» ütles kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa BNS-ile.

«Eestis on sõna-, mõtte- ja liikumisvabadus ja me usume, et Eestis elavad inimesed, ükskõik millist keelt emakeelena rääkivad, on arukad ja laia silmaringiga, et mõista, mis laiemalt julgeoleku valdkonnas praegu toimub,» lisas Reimaa. «Narva on Eesti piirilinn ning koostöö Leningradi oblasti ja Peterburiga omab pikaaegseid traditsioone,» sõnas ta.

Laupäeval toimunud Narva päevale pani lisaks Venemaa kultuuriministeeriumile õla alla veel Peterburi kultuurikomitee ja Peterburi välissuhete komitee. Üritust korraldasid Balti Maja, Balti rahvusvaheline festivalikeskus ja MTÜ Kultuuriline Algatus Venemaalt ning Eesti poolelt Narval linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles