42 küsimust: rektoriks valitud Jaak Aaviksoo vastas tudengitele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) uueks rektoriks valitud Jaak Aaviksoo andis Postimehe online-intervjuus vastused tudengite küsimustele.

TTÜ üliõpilaskonna juhatuse esimees Raul Hanson märkis, et kuna juuni alguseks on suur osa tudengeist juba kampusest lahkunud, on hea alternatiiv korraldada debatt veebis. Üliõpilasesinduse initsiatiivil koguti teisipäeva jooksul kokku tudengite küsimused, millele Aaviksoo kolmapäeval vastama hakkab. 

Vahetult pärast 22. mai rektorivalimisi hakati tehnikaülikooli tudengite hulgas koguma allkirju, et korraldada referendum «Kas toetate Jaak Aaviksood TTÜ rektorina?». Üleskutse kogus üle 700 allkirja, ent üliõpilasesindus otsustas referendumit mitte korraldada. Nii referendumi eestvedaja, üliõpilasesinduse liikmed kui Jaak Aaviksoo olid ühel meelel, et debatt tudengite ja tulevase rektori vahel on aga igati vajalik.

Üliõpilasesindus otsustas, et pärast Postimehe online-intervjuud avatakse arvamusküsitlus, mille käigus saavad tudengid avaldada oma arvamust  Aaviksoo rektoriks saamise suhtes. Arvamusküsitluses tagatakse vastanute anonüümsus.

15. juunil, päev enne TTÜ nõukogu koosolekut, avaldatakse küsitluses osalenud tudengite arvamus üliõpilasesinduse infokanalites ning edastatakse TTÜ nõukogule, kuratooriumile ja ka Aaviksoole endale.

Kuratoorium valis 22. mail Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks kaheksa poolthäälega. Kuratoorium kinnitab uue rektori ametisse 22. juuniks, kui TTÜ nõukogu kuu aja jooksul oma seadusejärgset vetoõigust ei kasuta. 41-liikmeline nõukogu koosneb TTÜ õppejõududest, töötajatest ja üliõpilastest. Ülikooli nõukogu koguneb 16. juunil.

Aaviksoo vastused üliõpilaste küsimustele:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles