TTÜ loobub esialgu DNA- ja käekirjaekspertiisist

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejälgede osakond kohtuekspertiisi instituudis.
Sõrmejälgede osakond kohtuekspertiisi instituudis. Foto: Toomas Huik

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) saatis täna rektorivalimise hääletussedelid kohtuekspertiisi, kuid esialgu tehakse ainult sõrmejäljeekspertiis.

Ülikooli pressiesindaja sõnul viidi TTÜ 22. mai kuratooriumi koosoleku hääletussedelid täna hommikul Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti. Instituudi asedirektor Ivar Prits ei soostunud spekuleerima, kui kaua võib ekspertiis aega võtta, kuid ta arvas, et sel nädalal tulemust veel tõenäoliselt oodata ei tasu.

Nii aja kui raha kokkuhoiuks otsustati esialgu loobuda nii DNA- kui käekirjaekspertiisist ning loodetakse, et selgus saabub sõrmejäljeekspertiisiga. Kohtuekspertiisiseadusest nähtub, et sõrmejäljeekspertiis maksab 663 eurot. Kui selgust ei saabu, tehakse vajadusel ka muud ekspertiisid. 

Kuratooriumi esimees Sandor Liive ütles täna BNSile, et kohtuekspertiisi instituudiga on kokku lepitud, et alates teisipäeva hommikust saavad kuratooriumi liikmed sõrmejälgi andma minna. «Alates täna hommikust oodatakse näpujälgi andma eelkõige neid nelja kuratooriumi liiget, kes esitasid avalduse kontrollida rektori valimise hääletustulemusi,» sõnas Liive. «Ma palusin neil minna ekspertiisi esimesel võimalusel,» lisas ta.

Liive sõnul rääkis ta veel eile õhtul Heiti Häälega, kes on oma nõusoleku ekspertiisiks andnud. Samuti on ta valmis oma esialgu esitatud tingimustest loobuma. Samas ei ole Hääl nõusolekut veel kirjalikult kinnitanud.

Postimehe kirjalikule palvele kommenteerida seda, kas ja mil määral on Hääl nõusoleku ekspertiisiks andnud, vastas ta, et kuratoorium on kokku leppinud, et liikmed rektori valimisega seonduvat ei kommenteeri. «Sedamoodi ka talitan,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles