Päästjad panid piiri Silmeti hoone tulekahjule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad panid täna kell 00.09 piiri Sillamäe tööstusettevõtte Molycorp Silmeti hoone tulekahjule. Mürgist suitsu enam ei levi ning inimesed võivad jätkata oma tavapäraste tegevustega. Liikuda õues ning avada aknaid on ohutu.

Pääästekeskuse pressiesindaja teatel said päästjad täna kell 00.09 kontrolli alla tulekahju Sillamäe tööstusettevõtte hoones. Mürgist suitsu enam ei levi, ohuolukord linnaelanikele on lõppenud. Praegu jätkuvad sündmuskohal järelkustutustööd.

Häirekeskus sai Kesk tänaval asuva tööstusettevõtte hoones puhkenud tulekahjust teate eile kell 15.45, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Päästekeskuse pressiesindaja ütles eile kella 17.25 ajal Postimehele, et tulekahju tõttu on osa tööstushoone katusest sisse varisenud. Inimesi hoones ei olnud.

Kell 19.40 vahendas päästeameti pressiesindaja, et päästjad kustutavad hoone tulekahju väljastpoolt, hoonesse sel hetkel siseneda ei olnud võimalik.

Kolm päästjat said päästetöödel tervisekahjustuse. Kiirabi kontrollis kannatada saanud päästjad üle ning kaks lubati tööle tagasi, suitsu sisse hinganud päästjat tööle tagasi ei lubatud. Tööstusettevõtte töötajad kannatada saanud ei olnud.

Päästekeskuse pressiesindaja ütles kell 20.45 Postimehele, et sündmuskohale jõudis erikeemiatalitus, kes teostas mürgise suitsu leviku mõõdistamist ning nõustas päästetöödel.

Kell 22.41 teatas Ida päästekeskus, et politsei sulges liikluse Sillamäel Kesk tänaval.

Samuti anti teada, et neljakordses hoones on kokku varisenud kolmas ja neljas korrus. Päästetööde käigus oli arstiabi vajanud neli päästjat.

Sündmuskohal töötasid Sillamäe, Narva, Jõhvi ja Kohtla-Järve päästjad ning kohale toodi eritehnika. Päästjate esialgsetel andmetel põles tööstusettevõttes kile ning hoonesse oli ladustatud keemilisi aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles