Opositsiooni maksuparandused ei leidnud rahanduskomisjonis toetust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Parlamendi rahanduskomisjon ei toetanud täna ühtki pea 200 muudatusettepanekust, mille esitasid palju vaidlusi tekitanud maksumuudatuste eelnõule opositsioonierakonnad.

Keskerakonna fraktsioon esitas eelnõule 97, Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon 82 ning Vabaerakonna saadikurühm 11 muudatusettepanekut. Lisaks tegi üheksa parandusettepanekut Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme ning ühe muudatusettepaneku nii keskerakondlane Martin Repinski kui tema erakonnakaaslane Kersti Sarapuu. Samasisulised muudatused liitis komisjon ühte.

Ükski opositsiooni muudatustest ei leidnud rahanduskomisjonis aga täna toetust. Komisjoni reformierakondlasest esimehe Remo Holsmeri sõnul oli opositsiooni muudatustest näha soovi homset täiskogu istungit venitada. «Palju neist ettepanekutest ei olnud sisulised, kas või väikelaevade miinimumnõuete muutmine,» märkis ta.

Küll tegi rahanduskomisjon ise eelnõule kaks parandust, mis Holsmeri sõnul on tehnilise iseloomuga ja puudutavad eelnõu rakendamist. «Otse öeldes ei midagi väga sisulist võrreldes algse eelnõuga,» lausus ta.

Komisjoni ettepanek on eelnõu teine lugemine homme lõpetada, kuid kui opositsioon hakkab kasutama venitamistaktikat, palub eelnõule esitatud muudatused läbi hääletada ja võtab hääletuste eel vaheaegu, ei pruugi see homsel istungil õnnestuda. Sel juhul plaanib koalitsioon järgmiseks nädalaks kokku kutsuda erakorralised istungjärgud.

Palju vaidlusi tekitanud maksumuudatuste eelnõu näeb muu hulgas ette nii alkoholi- ja tubakaaktsiisi kui majutusteenuste käibemaksu tõstmist, sotsiaalmaksu langetamist ning maksuvaba tulu määra suurendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles