Lähedased said Peruus haiglas viibiva eestlannaga kontakti

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle pildi tegid alpinistid Peruu mägedes 31. mail, kui nad tähistasid matkaga 4550 meetri kõrgusel ühe ekspeditsioonil osaleja sünnipäeva. Fotol on esiplaanil seljaga Annemai Märtson, kes traagilises õnnetuses ainsana ellu jäi.
Selle pildi tegid alpinistid Peruu mägedes 31. mail, kui nad tähistasid matkaga 4550 meetri kõrgusel ühe ekspeditsioonil osaleja sünnipäeva. Fotol on esiplaanil seljaga Annemai Märtson, kes traagilises õnnetuses ainsana ellu jäi. Foto: valgetuvi.blogspot.com

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et Peruus haiglasse viidud eestlanna Annemai Märtson on saanud juba suhelda oma lähedastega.

Välisministeerium suhtleb õnnetusse sattunud eestlaste lähedastega. Eesti saatkond Brasiilias, aukonsul Peruus ja välisministeerium on valmis neid igati nõustama ja abistama.

Eesti saatkond Brasiilias ja aukonsul Peruus on jätkuvalt pidevas ühenduses otsinguoperatsiooni juhiga.

Märtson viidi täna hommikul kell 5:45 erakliinikusse Huaraze linnas, kus tehakse praegu uuringuid.

Märtsoniga kohtunud Peruu päästeoperatsioonide juhi Alfredo Martin Quintana Figueroa sõnul on naise olukord stabiilne, kuid ta on emotsionaalses šokis.

Pühapäeval läksid neli kogenud mägironijat Tocllaraju tippu vallutama. Kolm eestlast - Tarmo (43), tema naine Jane (42) ning Allan (36) - jäid lumelaviini alla, pääses vaid Märtson.

Quintana Figueroa sõnul on suudab inimene lume all vastu pidada pool tundi. Kolm laviini alla jäänud eestlast on nüüdseks aga lume all kinni olnud praktiliselt kaks päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles