Pagulaskvoodid teevad Ida-Virumaa omavalitsusi murelikuks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Kõrge töötuse ja suure mittekodanike osakaaluga Ida-Virumaa omavalitsusi on teinud murelikuks Euroopa Komisjoni pagulaste ümberpaigutamiskava, mille järgi peaks Eesti vastu võtma 1064 pagulast.

«Peale seda, et tulevad sotsiaalsed probleemid, et nendest, ütleme, paarkümmend protsenti kõige rohkem leiab endale töökoha ja elamiseks vahendid, aga tavaliselt nad ikka seisavad kas börsil või saavad siin seda toetust. Ida-Virumaal on tööd leida väga raske, eriti välismaalasele, kes ei oska eesti keelt,» vahendas ERR Uudised Illuka vallavanema Oleg Kuznetsovi sõnu «Aktuaalsele Kaamerale».

«Kahjuks need inimesed, kes võivad siia meie kanti tulla, nendel ei ole elukutset selleks, et meil siin linnas, kus on keemiatööstus, leida endale tööd. Mina leian, et põgenikud siin nii lihtsalt elada ei saa,» lausus Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles