Peaministri teiseks asendajaks sai Margus Tsahkna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Taavi Rõivas nimetas neljapäevasel valitsuse istungil enda teiseks asendajaks sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, varem oli peaministri teine asendaja justiitsminister Urmas Reinsalu.

Peaminister muutis oma korraldust, millega on nimetatud tema asendajad, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile. Muudatuse kohaselt on peaministri asendajaks tema äraolekul kaitseminister Sven Mikser ja viimase äraolekul sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogu valis nädalavahetuse Urmas Reinsalu asemel Margus Tsahkna erakonna uueks esimeheks.

Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Kui mõlemad nimetatud ministrid on ära, siis asendab peaministrit vanim kohalolev minister.

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles