Fotod ja video: sajad inimesed kogunesid Toompeale immigratsiooni vastu meelt avaldama

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toompea lossi ette kell 18 alanud meeleavaldusele massimmigratsiooni vastu kogunes sadu inimesi.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) eestvedamisel toimunud meeleavaldusel võtsid sõna Mart Helme, Henn Põlluaas, Martin Helme, Anti Poolamets, Malle Pärn, Imre Mürk, Silver Kuusik, Georg Kirsberg ja mitmed teised.

Inimesi meeleavaldusele kutsunud EKRE rõhutas, et immigratsiooniküsimus on erakordselt tähtis strateegiline teema, mille puhul on vead pöördumatud ja Eesti suurust arvestades rahvale potentsiaalselt hukatuslikud, teatas erakond.

Meeleavaldusel osalejad hoidsid plakateid, millel on näiteks kirjas «Eesti kvoot on täis», «Onu Taavi, ära anna meie laste leiba võõrastele», «Eesti pole selleks valmis», «Eestlasi ei tohi muuta vähemuseks oma maal», «Me ei taha toetada inimkaubandust» jne.

BNSi andmetel kogunes meeleavaldusele hinnanguliselt 500-600 inimest.

Helme: me ei soovi külvata hirmu

Mart Helme ütles «Aktuaalse kaamerale» antud intervjuus, et EKRE ei soovi külvata hirmu ning nad ei soovi paanikat tekitada. Samuti rõhutas Helme, et meeleavalduse korraldajad ei ole rassistid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Lisaks sellele toonitas Helme, et nad ei taha näha ka provokatsioone ja seetõttu on meeleavalduse korraldajad politseiga kokku leppinud, et provokatiivselt meelestatud inimesed kõrvaldatakse Toompealt.

Riigikogu hoone ees oli domineeriv emotsioon islamivastasus. Samuti järgnesid suured aplausid sõnavõttudele, mis rääkisid Eesti rahvuse säilimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles