Tasuta õigusabi portaal alustab oktoobris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Eesti Juristide Liit plaanib avada oktoobrikuu jooksul tasuta juriidilise abi andmise portaali.

Juristide liidu direktor Krista Paal ütles BNSile, portaali käivitamine on testimise tasemel ja kindlasti alustab portaal tööd oktoobrikuu jooksul. «Tekstid on koos, portaal on koostatud, disain on paigas. Vajalik veel töökindluste testimine,» rääkis Paal.

Tema sõnul sisaldab portaal korduma kippuvaid küsimusi ja vastuseid asjaõigusseaduse, perekonnaõiguse, pärimisseaduse, võlaõiguse, täitemenetluse, korteriühistute seaduse, tarbijakaitse ja kindlustuslepingute valdkonnast. «Liit on välja selekteerinud igast valdkonnast 15 enim esitatud küsimust ja tippadvokaadid on neile vastused andnud,» lausus ta.

Lisaks on portaalis foorum, kuhu inimesed saavad ID-kaardiga sisenemisel esitada oma küsimuse või jätta probleemi kirjelduse, millele juristid seejärel vastavad. Samuti võib portaalist edaspidi leida mitmesuguseid vorme ja näidiseid, mida kasutajatel on võimalik kopeerida ja täita.

Eelmisel aastal sai juristide liidult tasuta juriidilist abi 3112 inimest. Tallinnas andsid nõu kolm ja maakondades 12 juristi, kellele lisaks olid üldistes küsimustes abiks veel 30-40 õiguseriala tudengit.

Kõige sagedamini tulid abi otsima naised, kes soovisid kirjutada kohtusse elatisnõude esitamiseks avalduse ja koguda kokku vajalikud dokumendid, samuti soovisid abi saada laenude ja liisingute võlgnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles