Peruu päästjad saadavad õnnetuspaika uue otsingurühma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruusse mägesid vallutama läinud eestlastele lõppes retk kolme inimese kaotusega.
Peruusse mägesid vallutama läinud eestlastele lõppes retk kolme inimese kaotusega. Foto: Internet

Peruus jätkub operatsioon kolme kadunuks jäänud eestlase leidmiseks, õnnetuspaika suundub uus otsingurühm.

«Oleme saanud kinnituse operatsiooni juhilt ja politsei kõrgmägede päästeüksuse juhilt, et otsinguoperatsioon jätkub ning õnnetuspaika suundub uus otsingurühm,» ütles BNS-ile välisministeeriumi pressiesindaja.

Ta lisas, et välisministeerium suhtleb õnnetusse sattunud eestlaste lähedastega, Eesti saatkond Brasiilias, aukonsul Peruus ja välisministeerium on valmis neid igati nõustama ja abistama. Eesti saatkond Brasiilias ja aukonsul Peruus on jätkuvalt pidevas ühenduses kohalike ametivõimudega.

Peruus Ancashi piirkonnas Huarazi linna lähedal asuvas mäestikus sai pühapäeval lumelaviinis esialgsetel andmetel surma kolm Eesti alpinisti - 45-aastane Tarmo, 42-aastane Jane ja 36-aastane Allan.

Elusana leiti 33-aastane Annemai Märtson, kes kannatas mitme roidemurru ja verevalumite ning veepuuduse käes. Märtson toimetati Huarazi linna haiglasse ravile.

Postimehe andmetel tehti Märtsonile teisipäeval operatsioon, naine viibib intensiivravi osakonnas.

Õnnetus juhtus pühapäeva varahommikul kella kuue ja kaheksa vahel Tocllaraju mäeküljel umbes 5900 meetri kõrgusel merepinnast.

Päästetöid juhtinud Alfredo Quintana Figueroa ütles ajalehele El Comercio, et välismaalased kõndisid üle jääsilla, mis murdus ja vallandas lumelaviini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles