IRLi aukohus koguneb kriminaaliskandaali arutama 1. juulil

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uus aukohus koguneb eelmisel nädalal lahvatanud kriminaaliskandaali arutama 1. juulil.

Aukohus valis täna oma esimesel koosolekul esimeheks advokaat Helen Hääle, kelle sõnul leidis aukohus üksmeelselt, et skandaal on tugevalt kahjustanud erakonna mainet ning tekkinud on usalduskriis.

Juhtunu täpseid asjaolusid koguneb aukohus Hääle sõnul selgitama 1. juulil. Selleks ajaks nõutakse tema sõnul välja mitmesuguseid dokumente ja kohale kutsutakse ka skandaali osalised. «Täpsemad otsused sünnivad sealt edasi,» lisas ta.

IRLi eestseisus otsustas reedel erakonnast välja arvata 21 hiljuti erakonnaga liitunud inimest, kelle kohta selgus, et nad on kriminaalkorras karistatud. Erakonnast heideti välja Aigar Plaum, Ants Allikas, Edgar Mengel, Egert Põldman, Fredi Oks, Jaan Tammann, Jaanus Pinn, Kalev Ojamäe, Karl Heinla, Karli Kannel, Kaspar Pirs, Kert Talts, Madis Pärtel, Maris Teearu, Rain Jõepera, Toomas Lember ja Veiko Raa, kes kuulusid Pärnumaa piirkonda. Tallinna piirkonnast visati välja Joonas Laanela, Roman Naumov ja Silver Kreek ning Võrumaa piirkonnast Kaido Aasmaa.

Karistatute liitumisega seostatud Sander Kilk astus pärast Pärnumaa piirkonna esimehe Andres Metsojaga vestlemist erakonnast ise välja.

Aukohtu eelmine koosseis arutas skandaali juba samal päeval ning otsustas algatada juhtunu uurimiseks menetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles