Riigikogu lõpetas kevadised korralised istungid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Märtsis valitud riigikogu 13. koosseis pidas täna selle poolaasta viimase korralise istungi.

Alates 30. märtsist, mil uus koosseis kogunes, on riigikogu täiskogu pidanud 42 istungit, mis riigikogu pressiteenistuse andmetel kestsid 65 tundi ja 25 minutit.

Kõige pikem istung toimus eelmise nädala kolmapäeval, mil maksupaketile vastuseisu avaldanud Keskerakond hakkas kasutama venitamistaktikat. Istung algas infotunniga kell 13 ja lõppes alles hommikul kell neli.

Riigikogu täiskogu töö korraliste istungitega siiski ei lõpe, sest juba esmaspäevaks on riigikogu esimees valitsuse taotlusel kokku kutsunud täiendava istungi. Kell 11 algava lisaistungi päevakorras on kolm valitsuse usaldusküsimusega seotud eelnõu ning ka põlevkivi kaevandamist reguleeriva eelnõu teine lugemine, samuti on opositsioon teatanud plaanist algatada peaminister Taavi Rõivase umbusaldusavaldus.

Usaldusküsimusega sidus valitsus maksumuudatuste, lapsetoetuste tõusu ja madalapalgaliste tagasimakse süsteemi eelnõu vastuvõtmise, et võtta opositsioonilt võimalus nende arutelu muudatusettepanekute hääletamise ja vaheaegadega venitada.

Valitsuse otsus tähendab, et koalitsioonilepingust tulenevate eelnõude arutelu jääb tavalisest napimaks. Eelnõude arutelul esineb esmalt riigikogu ees valitsuse esindaja, seejärel saavad kõik soovijad sõna võtta läbirääkimistel ja siis toimub lõpphääletus. Muudatusettepanekute läbivaatamist usaldusküsimusega seotud eelnõude puhul ei toimu.

Korralisi istungeid jätkab riigikogu sügisistungjärgul, mis algab 14. septembril. Seni jätkavad tööd parlamendikomisjonid ning pole välistatud, et kokku kutsutakse ka erakorralisi istungeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles