Rõivas: Keskerakonna trikitamine rikkus võimaluse Eesti asja ajada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas leidis, et Keskerakond rikkus oma poliittrikitamisega tema võimaluse Brüsselis rahvusvahelisel tippkohtumisel Eesti seisukohti selgitada.

Rõivas ütles, et naasis seepärast varem Brüsselist Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide tippkohtumiselt, et olla kohal umbusaldusavalduse arutamisel. 

Rõivas pidanuks Brüsselist naasma täna hilisõhtul, Keskerakond oli aga teatanud, et esitab täna riigikogu menetlusse umbusaldusavalduse peaministri vastu. «Samas täna teatas Keskerakond, et seda avaldust nad ikka ei esita. Ma väga rahul ei ole, et poliittehnoloogilise trikitamistega rikuti ära võimalus ajada Eesti asja väga olulisel rahvusvahelisel tippkohtumisel,» lausus Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

Samas õnnestus tal kohtuda kahepoolselt mitmete Ladina-Ameerika riikide juhtidega, kellega muidu on Eestil väga keeruline kahepoolseid suhteid arendada. «Veel olulisem on, et toimusid mitmed kohtumised euroliidu kolleegidega, kellega meil on vaja jõuda selgusele, milline saab olema Euroopa Liidu ühtne immigratsioonipoliitika,» sõnas Rõivas.

«Opositsiooni minu hinnangul üsna vastutustundetu tegevusega, et kord soovivad peaministrit Eestis näha, siis jällegi teatavad, et nad seda ikka ei taha, vähendati võimalust Eestil enda seisukohti Euroopa riikidele selgitada,» nentis peaminister.

Peaminister soovitas Keskerakonnal endale selgeks teha, mida nad soovivad.

Rõivas lisas, et valitsus otsustas esmaspäeval maksude eelnõude hääletuse siduda valitsuse usaldushääletusega selleks, et vastu tulla Keskerakonna väidetavale soovile, millest aga nüüd on juba raske aru saada. «Hoolimata sellest, kas opositsioon usaldushääletuse soovimises jõuab selgusele või mitte, siis igal juhul esmaspäeval valitsuse poliitika üle usaldushääletus toimub,» kinnitas peaminister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles