Andres Vaik on kohtult ka varem vahi alt vabastamist nõudnud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Vaik oma kaitsja Sven Sillariga. Vasakul asenduskaitsja Sirje Must.
Andres Vaik oma kaitsja Sven Sillariga. Vasakul asenduskaitsja Sirje Must. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Süüdistuse kohaselt Assar Paulusega kuritegelikku ühendust juhtinud Andres Vaik on varemgi püüdnud vahi alt vabaneda.

Riigikohus kinnitas, et Andres Vaigu kaitsja Sven Sillar esitas tänavu 30. jaanuaril kaebuse Tallinna ringkonnakohtu 6. jaanuari määruse peale. Ringkonnakohus otsustas nimelt jätta muutmata Harju maakohtu 2014. aasta 25. novembri määruse, millega otsustati Vaik vahi alla jätta. Kaitsja taotles vahistamise asemel elektroonilist valvet.

Riigikohus otsustas tänavu 31. märtsil Sven Sillari määruskaebust mitte menetleda. Seega jäi jõusse Harju maakohtu mullune määrus.

Tänasel istungil taotles Vaigu asendusadvokaat Sirje Must, et Vaik vabastataks vahi alt ning talle kehtestataks selle asemel elukohast lahkumise keeld. Põhjusena tõi ta välja, et ratastoolis Vaik vajab taastusravi, mida talle polevat vanglas võimaldatud. Seetõttu ei saavat mees ka pikkadel kohtuistungitel osaleda.

Samuti rääkis Must, et puuduvat alus Vaigu kinni hoidmiseks, kuna pole põhjust karta, et ratastoolis mees hakkab istungitest kõrvale hoidma või kedagi mõjutama.

Prokuratuur mehe vahi alt vabastamisega nõus ei ole. Prokuratuuri hinnangul ei ole mingit garantiid, et vanglast vabanedes mehe tervis paraneb nii, et oleks võimalik pikemaid istungeid pidada.

Lisaks kinnitas prokuratuur, et Tallinna vanglas on olemas koosseisuline füsioterapeut. Ka on Vaik süüdistuse kohaselt pannud vägivallakuritegusid toime ratastoolis.

Selleks, et aru saada, milline mehe tervislik seisund ikkagi on, tulevad 18. juunil kohtusse eksperdid. Samuti kutsutakse kohale Tallinna vangla meditsiiniosakonna töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles