USA õhurünnakus said surma Saksamaalt pärit võitlejad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal. Foto: SCANPIX

Pakistani julgeolekuallikate teal sai riigi loodeosas aset leidnud droonirünnakus surma vähemalt kaheksa Al-Qaeda võitlejat, kellest vähemalt kolm olid Saksamaa kodanikud.

Anonüümsete allikate teatel tulistas arvatav Ühendriikide mehitamata luurelennuk esmaspäeval Afganistaniga piirnevas hõimupiirkonnas Põhja-Waziristanis vähemalt kaks raketti, mis tabasid kohaliku hõimupealiku maja, vahendas BBC.

Allikate väitel on vähemalt kolm, uudisteagentuuri AFP teatel aga viis hukkunut Saksamaal elanud araabia või Türgi päritolu isikud. USA võimud pole juhtunut kommenteerinud.

Piirkonda, kus õhurünnakud läbi viidi, peetakse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Ühendriikide droonirünnakud Pakistanis on märgatavalt intensiivistunud pärast seda, kui ohjad Valges Majas võttis enda kätte Barack Obama. Ka on Ühendriigid strateegiliselt olulises Põhja-Waziristanis korraldatud droonirünnakute arvu sel aastal märgatavalt tõstnud.

Näiteks viimase kuu jooksul on läbi viidud vähemalt 26 droonirünnakut, varem pole nii palju õhulööke ühes kuus antud. Sel aastal on droonirünnakutes hukkunud rohkem kui 150 inimest.

Alates 2008. aasta augustist on Pakistani territooriumil korraldatud ligi sajas droonirünnakus hukkunud tuhatkond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles