Ilves: valdade ühinemine ei tohi inimeste võimalusi halvendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi arvates peavad ka suurematest keskustest kaugematesse ja eraldatumatesse kohalikesse tõmbekeskustesse viima korralikud teed.
Presidendi arvates peavad ka suurematest keskustest kaugematesse ja eraldatumatesse kohalikesse tõmbekeskustesse viima korralikud teed. Foto: Sille Annuk

Läänemaal visiidil viibinud president Toomas Hendrik Ilvese sõnul ei tohi valdade ühinemine süvendada ääremaastumist ega inimeste võimaluste halvenemist.

«Kui kõik elanikud, sõltumata omavalitsusest, maksavad riigile maksudeks võrdse osa oma sissetulekust, siis peab riik tagama kõigile, sõltumata omavalitsusest, võrdselt kvaliteetse teenuse,» rõhutas president Ilves kohtumisel Läänemaa omavalitsusjuhtidega.


Tema sõnul tuleb kõrvuti aruteludega, milliseks võiks riigi haldusterritoriaalne pilt kujuneda, selgel häälel rääkida ka sellest, et senistes vallakeskustes oleks jätkuvalt tagatud riiklike omavalitsuse teenuste osutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles