Siseministeerium: väide 65 000 pagulasest on vale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: Reuters/ScanPix

Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Janek Mägi sõnul on vale ja eksitav Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) täna levitatud teade, justkui oleks Euroopa Komisjoni poolt Eestile pakutud immigrantide arv kuni 65 000 inimest.

«Selliste numbrite kontekstist väljarebimine on vale ja eksitav, sest tegu on mõjude hindamise tabelis olevate arvudega,» ütles Mägi.

Ta selgitas, et EKRE viidatud mõjude analüüsis on üks kohustuslik komponent mõju ulatuse hindamine elanikkonnale, mis on etteantud kriteeriumide alusel jagatud kolmeks. Sellest kõige väiksema ulatusega on kuni viie protsendi elanikkonna mõjutamine.

EKRE saatis täna pressiteate vahendusel meediakanalitele edasi osa valitsuse poolt riigikogule saadetud analüüsist, mis on tegelikult mõeldud asutusesiseseks kasutamiseks. Analüüsifragmendist nähtub, et Euroopa Komisjoni poolt välja pakutud rändeprogrammi puhul on Eestisse saabuvate immigrantide arvu koos teisese rändega kuni viis protsenti Eesti elanikkonnast ehk kuni 65 000 inimest.

Selles mängib rolli tõsiasi, et iga rahvusvahelise kaitse saanud isik saab järgi tuua pereliikmeid, samuti hoogustub ränne alati neisse riikidesse, kus juba on ees sarnase kultuurilise taustaga kogukonnad.

Analüüsist selgub EKRE teatel muu hulgas, et kõige rängema surve alla satub immigratsiooni tõttu meie haridussüsteem, sotsiaalsüsteem ja julgeolek.

Foto: EKRE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles