Krõbedas kartulikattes ahjuguljašš

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbedas kartulikattes ahjuguljašš
Krõbedas kartulikattes ahjuguljašš Foto: toit ja trend

Kuuele

750grammine veise praetükk, lõika 2 cm suurusteks kuubikuteks
2 sl jahu
1/3 dl oliiviõli
2 viilutatud sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
1 sl paprikapulbrit
3 tükeldatud porgandit
3 dl puljongit
2–3 sl tomatipastat
3 õhukesteks viiludeks lõigatud suuremat kartulit
peale niristamiseks oliiviõli
 

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Aseta lihatükid kaussi ja puista neile peale jahu. Sega kausitäis korralikult läbi. Kuumuta pannil 1–2 sl oliiviõli ning prae ses pooled lihatükid 4–5 minutit või kuni need on ümberringi pruunikad. Tõsta palad taldrikule ja korda sama ülejäänud lihadega. Seejärel madalda kuumust ja kuumuta pannil ülejäänud õli. Prae ses sibulat ning küüslauku 3–4 minutit või kuni sibul on pehmenenud. Lisa paprika, porgandid, tomatipasta ja puljong. Sega kogu kraam korralikult läbi ning kuumuta pannitäis keema. Siis aseta pannile praeliha ning maitsesta roog soola-pipraga. Lase pajal u 10–20 minutit podiseda. Liha peaks selleks ajaks juba pehmeks saama ning kaste paksenema. Jaota guljašš portsjonivormidesse või ühte suuremasse ahjuvormi ning lao peale õhukesed kartuliviilud. Nirista vorm üle oliiviõliga ja puista peale pisut soola. Küpseta 220kraadises ahjus u 20 minutit või kuni kartul on pealt kenasti krõbe ja pruunistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles