Ilvese kohustused pankade ees on hüppeliselt tõusnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Тоомас Хендрик Ильвес
Тоомас Хендрик Ильвес Foto: SCANPIX

Aprillis oma abielu lahutanud president Toomas Hendrik Ilvese kohustused pankade eest on hüppeliselt kasvanud, samas kuulub majanduslike huvide deklaratsiooni kohaselt nüüd Ilvesele osaühing Ermamaa, mis varasemalt kuulus Evelin Ilvesele.

Tänavu mai lõpus esitatud majanduslike huvide deklaratsiooni kohaselt on presidendi Nordea Bank AB Eesti filiaalist võetud eluasemelaenu jäägi suuruseks 147 421 eurot ja 62 senti. Ka on Ilvesel sama panga kasuks seatud hüpoteek suurusega 306 786 eurot 32 senti.

Möödunud aastal esitatud deklaratsiooni kohaselt oli Ilvesel tasuda eluasemelaen suurusega 30 088 eurot, ka oli tal Nordea panga kasuks seatud hüpoteek suurusega 146 229 eurot ja 80 senti.

Presidendile kuulub deklaratsiooni kohaselt nüüd sajaprotsendiline osalus osaühingus Ermamaa.

Kui möödunud aastal esitatud deklaratsioonis oli märgitud, et Ilves peab UniCredit Bank AG-ga (endine HypoVereinsbank) läbirääkimisi laenulepingust tulenevate nõuete jäägi lõpliku summa üle, siis tänavu esitatud deklaratsioonis seda presidendi rahaliste kohustuste seas märgitud ei ole.

Ka kuulub Ilvesele 42 281 osakut Nordea Pensionifondis A.

Deklaratsiooni kohaselt on Ilvese ametikohal saadud sotsiaalmaksuga maksustatava tulu suuruseks 62 400 eurot.

Transpordivahendeid riigipea omandusse ei kuulu.

Tänavu aprillis teatasid Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves, et on otsustanud lahutada 2004. aastal sõlmitud abielu.  Abielulahutus jõustus 30. aprillil. Lahutuse järel jäi Ärma talu Toomas Hendrik Ilvese ainuomandisse ja on tema kui presidendi ametikodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles