Leedu president ei võtnud sotside soovi kuulda

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dalia Grybauskaite.
President Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Kui parlamendiliikmed tahavad ennetähtaegseid valimisi, võib seim end ise laiali saata, mitte ei pea ootama presidendi soovitust, ütles Leedu presidendi Dalia Grybauskaite majandus- ja sotsiaalnõunik Nerijus Udrenas.


Lõunapoolseimas Balti riigis opositsioonis olevad sotsiaaldemokraadid palusid presidendilt parlamendi ennetähtaegset laialisaatmist pühapäeval. Seimis vähemuses olevate sotside hinnangul võiks uued parlamendivalimised pidada koos kohalike omavalitsuse omadega.

«Ma tahaksin meenutada, et seimil on võimalus leppida kokku ja end ise laiali saata,» märkis presidendi nõunik. «Mistap sotsiaaldemokraadid peaksid seda küsimust seimiliikmetega aktiivsemalt arutama. Nad ei peaks ootama, kuni president teeb sellise ettepaneku, sest sellistel juhtudel on tähtis vaagida, mis on tähtsam – strukturaalsete reformide elluviimine või mittevajaliku segaduse tekitamine.»

Sotsidel on Leedu 141-liikmelises seimis 23 kohta. Valitsusse kuuluvatel konservatiivsetel ja liberaalsetel erakondadel aga kolme peale kokku 69 kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles