Galerii: Jeb Bush tutvus Eesti e-lahendustega ja kohtus peaministriga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks USA vabariiklaste tõenäolistest presidendikandidaatidest Jeb Bush on täna Eestis ning leidis muu hulgas aega külastada ka e-Estonia showroomi ning kohtuda peaminister Taavi Rõivasega.

Kohtumisel peaminister Taavi Rõivasega täna hommikul vesteldi julgeolekust, majandusest ja Eesti e-lahendustest. «Julgeolekuolukord Euroopas on muutunud pikaks ajaks ning sellega toimetulemine nõuab Läänelt kindlameelsust nii NATO tugevdamisel, Ukraina toetamisel kui Venemaa-suunaliste sanktsioonidega jätkamisel,» ütles Rõivas.

Kohtumisel arutati ka majandusküsimusi ning rõhutati vabakaubanduse tähtsust majanduse elavdamisel. Bush tundis huvi Eesti e-riigi, e-valimiste ja piiriülese digiallkirjastamise vastu. Bush on varem toonud Eesti e-teenuseid teistele riikidele eeskujuks, näiteks kiitnud võimalust tuludeklaratsiooni elektrooniliselt viie minutiga esitada.

Peaminister Taavi Rõivas ja Jeb Bush täna hommikusöögilauas. Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommuniktsioonibüroo.
Peaminister Taavi Rõivas ja Jeb Bush täna hommikusöögilauas. Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommuniktsioonibüroo. Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Enne Eestisse jõudmist külastas Jeb Bush Saksamaad ja Poolat. Eestis on Bush Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse kutsel.

Enne Eestit külastas Jeb Bush Saksamaad ja Poolat.

Bush avab oma presidendivalimiste kampaania esmaspäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles