Ülenurme vallas toodi Soosilla paisjärvest välja uppuv noormees

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tartumaal Ülenurme vallas Soosilla külas paisjärve ujuma läinud noormees lõpetas väga raskes seisundis haiglas.

Täna hommikul kell 9.15 said päästjad teate, et Tartumaal Ülenurme vallas Soosilla külas on paisjärve ujuma läinud noormees vee alla kadunud. Kaaslased leidsid mehe enne päästjate ja kiirabi saabumist veest üles ja tõid kaldale. Kiirabi alustas elustamisega ning viis väga raskes seisundis 25-aastase mehe haiglasse. Päästetöö juhi hinnangul oli vee äärde lõbutsema tulnud noormeeste seltskond alkoholi tarvitamise tunnustega.

Päästjad hoiatavad, et alkoholijoobes ujuma minek on eluohtlik ning sõbrad peavad purjus kaaslaste ujuma minemist takistama. 2014. aastal uppus veekogudesse 68 inimest, nendest üle poole (58 protsenti) olid surmahetkel alkoholijoobes. Suvekuudel upub kõige rohkem inimesi, enamus neist noored või keskealised purjus mehed. Alkoholist tingitud tasakaaluhäired on vees oluliselt ohtlikumad kui maismaal.

Hetkeline tasakaalukaotus vees võib tähendada vee ootamatut sissehingamist, mis viib inimese momentaalselt paanikasse. Samuti võib tekkida kõrikramp, mis sulgeb ka hapniku juurdevoolu kopsudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles