Venemaa hakkas Eestist ümberasujaid värbama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa püüab ümberasujaid värvates täiendada oma ridu.
Venemaa püüab ümberasujaid värvates täiendada oma ridu. Foto: Corbis/Scanpix

Vene välisministeerium on saatkondade kaudu käivitanud välismaal elavatele kaasmaalastele mõeldud teavituskampaania tutvustamaks riiklikku ümberasumisprogrammi, vastav reklaam ilmus Eesti ühes venekeelses ajalehes.

Eestis ilmus Venemaale vabatahtlikult elama asumisele kutsuv reklaam teisipäeval ajalehes Molodjož Estonii.

Venemaa saatkonna pressisekretär Maksim Kozlov ütles, et reklaami avaldamise osas on kokku lepitud ajalehtedega Molodjož Estonii ja Komsomolskaja Pravda - Severnaja Evropa. «Kui õnnestub teiste väljaannetega kokku leppida, ilmub informatsioon ka neis,» lisas Kozlov.


Saatkonna pressisekretär meenutas, et eelmisel aastal näidati Pervõi Baltiiski Kanalis (PBK) ümberasumisprogrammi tutvustavat videoklippi. «Võimalik, et PBK hakkab sellekohast teavet edastama ka sel aastal,» ütles Kozlov.


Tema sõnul tehakse sellist teavitustööd kõikides riikides, kus elavad Vene kaasmaalased.


«Eesmärk on teavitada kaasmaalasi programmist ja selle tingimustest,» toonitas pressisekretär.


Molodjož Estoniis ilmunud reklaam hõivas peaaegu terve esikülje. Komsomolskaja Pravdas ilmub teave septembri jooksul kahes numbris.


Kaasmaalaste vabatahtlikule ümberasumisele kaasaaitamise programmi kinnitas president Vladimir Putin 22. juunil 2006. aastal.


Venemaale alaliselt elama asuda soovijad võivad valida 12 regiooni vahel. Nendeks on Amuuri, Irkutski, Kaliningradi, Lipetski, Tambovi, Tveri, Tjumeni, Novosibirski ja Kaluuga oblast ning Krasnojarski, Primorski ja Habarovski krai.


Augusti alguseks olid Venemaa võimud rahuldanud 14 Putini kutse järgijate taotlust Eestist Venemaale elama asumiseks. Eelmise aasta novembrist alates esitas Vene saatkonnale Tallinnas ümberasumistaotluse 17 perekonda. 12 avalduse kohta langetas Venemaa migratsiooniteenistus positiivse otsuse.


Vene konsulaat Narvas sai kokku neli ümberasumistaotlust ja neist rahuldati kaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles