Video: meeleolukal pardirallil osales 10 000 kummiparti

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Kadrioru pargi kanalis meeleolukas ujumisvõistlus, millest võttis osa 10 000 kummiparti. Pardiralli eesmärgiks on teadvustada vähihaigete laste ja nende perede olukorda ning kutsuda kõiki üles tegema annetusi nende abistamiseks. 

Pardiralli on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu (EVLVL) poolt korraldatav heategevuslik üritus. Annetuste kogumise kampaania lõppes meeleoluka perepäevaga, mille kulminatsiooniks sai tuhandete kummipartide «ujumisvõistlus» Kadrioru pargi kanalis. 

Enne võistlust sai iga annetaja – nii üksikisik, pere, sõpruskond või ettevõte endale sobiva annetuse eest ühe nummerdatud vannipardi sponsoriks. Annetusi võis teha mitu ja toetada seega võistlustules mitut parti. Kõik sponsori leidnud pardid lasti korraga Kadrioru pargi kanalis vette, kus nad läbisid määratud distantsi.

Esimesena finišisse jõudnud vannipart tõi oma toetajale peaauhinna – Naantali SPA ja Muumimaa (Turu, Soome) külastuse neljale koos majutuse ja transpordiga, kuid ka teiste osalejate vahel loositi välja palju toredaid üllatusauhindu.

Kogutud annetustega toetatakse tugikeskuse teenuste jätkamist ning laste jälgimismonitoride soetamist SA Tartu Ülikooli Kliinikumi (TÜK) Hematoloogia - onkoloogiakliiniku hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonna haiglapalatitesse. Lapsed, kes on vanemad kui 12-aastased, sõltumata nende tervislikust seisundist, peavad onkoloogilise diagnoosi korral viibima haiglas ilma lapsevanemata, seda ka öösiti. 

Vähihaigete laste ravis võib eluohtlikke olukordi tekkida igal hetkel ning igas ravietapis. Patsientide tervisliku seisundi pidev jälgimine ja kiire meditsiiniline sekkumine on selles osakonnas eluliselt oluline.

Pardirallit korraldatakse veel tulevikus kindlasti. Küll aga ei osanud EVLVLi liige Märt Avandi öelda, kas ka juba järgmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles