Keskerakond on pagulaskvootide kehtestamise vastu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu Rahvusraamatukogus
Keskerakonna volikogu Rahvusraamatukogus Foto: Sander Ilvest

Eile Tallinnas rahvusraamatukogus kogunenud Keskerakonna volikogu võttis vastu avalduse immigratsioonipoliitikast, mille kohaselt on partei kategooriliselt vastu Euroopa Komisjoni poolt määratud pagulaskvootide kehtestamisele.

«Brüsseli pakutud ebaproportsionaalselt kõrged pagulaskvoodid on Eesti valitsuse tegemata töö tagajärg, millele tuleb kategooriliselt vastu olla,» seisis volikogu avalduses, «Eesti peab seisma selle eest, et tegeletakse kriisipiirkondade põgenike aitamisega kohapeal ning lahenduste otsimisega konflikti lähipiirkonnas.»

«Oleme seisukohal, et Eesti panus arenguabisse peaks olema tõhusam ja sihipärasem ning lisaks Põhja-Aafrikale vajab Euroopa Liidu tähelepanu Eestile palju lähedasem sõjaline konflikt Ukrainas, kus sisepõgenikke on juba pea kaks miljonit inimest,” kirjutati avalduses.

Keskerakonna volikogu nentis, et arusaadavalt on Lõuna-Euroopa riigid tõstatanud küsimuse Euroopa Liidu immigratsioonipoliitika tulevikust ning uute saabuvate varjupaigataotlejate puhul peame põhjalikult läbi analüüsima, millistel alustel on Eesti valmis oma tänast immigratsioonipoliitikat muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles